050 313 53 18

Uw voertuig voorzien van Tectyl

Roest is een van de grootste nachtmerries van de oldtimerbezitter. Roest kan zorgen voor veel schade aan uw geliefde voertuig. Met een Tectyl behandeling kunt u uw auto beschermen tegen regen, stenen en de grootste boosdoeners: pekel en zout. Zo kan verdere roestvorming aan het chassis en de carrosserie worden voorkomen.

Laat uw auto tectyleren via Span Autoservice Groningen. Wij bieden u graag een pakket op maat waarin de bodem en overige onderdelen van uw auto in de Tectylcoating wordt gezet.

Meer foto’s zien? Klik hier!

Wat is tectyleren?

Tectyleren is een anti-roest behandeling, waarbij het metaal zo wordt behandeld dat het wordt beschermd tegen corrosie en roesten. De naam is afkomstig van het product Tectyl, ontwikkeld en gevoerd door de firma Valvoline. Tectyl bestaat al meer dan 75 jaar. Door de naam die dit product heeft opgebouwd is het tectyleren een begrip geworden. tectyleren kan echter alleen met het product Tectyl.

Carrosserie- en bodemdelen worden bij het tectyleren van een beschermende anti-roest laag voorzien. Ook worden er gaatjes op vitale delen van het chassis geboord, welke met een spuitpistool met Tectyl ML vloeistof worden gevuld. Zo wordt ook de binnenzijde voorzien van anti-roest middelen. Het is ook mogelijk om portieren, kofferdeksel en motorkap inwendig tegen roest te behandelen.

Werkwijze Tectyl behandeling

Het vooronderzoek

Het complete koetswerk wordt beoordeeld. De auto wordt eerst grondig schoongemaakt met heet water en hoge druk, hetgeen misschien wel het meeste tijd kost. Dit is dan ook erg belangrijk want op een vuile bodem kan de Tectyl zich niet hechten. De holle ruimtes worden onderzocht met een minuscuul videocameraatje, een zgn. endoscoop. U mag als u wilt zelf meekijken in de diepste ingewanden van uw auto. Aan de hand van de bevindingen van deze inspectie wordt de toestand van de auto bepaald en wordt vervolgens de meest geschikte behandeling geadviseerd.

De Tectylbehandeling

Wanneer de auto geschikt blijkt kan de behandeling met Tectyl gestart worden. Roestplekken worden verwijderd of worden vooraf behandeld met een speciaal product. Vervolgens wordt de auto in een droog ruimte gezet om vervolgens kurkdroog de Tectyl-behandeling te ondergaan. Tijdens deze behandeling wordt alles goed dik ingespoten en worden holle ruimten gevuld met een spuit. Met name dit laatste is van groot belang en hier wordt dan ook extra veel aandacht aan besteed.Het resultaat

Uw auto zit volledig in de Tectyl. Nadat de auto is uitgelekt, is schoongemaakt en voor een laatste keer is gecontroleerd kunt u weer de weg op. Ditmaal voorzien van een beschermlaag die jarenlang beschermt tegen alle vormen van roest en steenslag.

Controle

Na ongeveer een jaar kunt u uw auto langs brengen voor een controle. Er wordt dan gekeken of de laag nog goed is aangebracht en eventuele slechte plekken worden bijgewerkt. Deze controle is bij de (totaal)prijs van deze behandeling inbegrepen.

 

 

AUTOSERVICE
TECTYL
GULF TANKSTATION
STALLING
Ik ben op zoek naar een occasion auto!
AFSPRAAK MAKEN

AUTOSERVICE SPAN

Atoomweg 15, 9743 AJ Groningen
Routebeschrijving
T 050 313 53 18
E info@autospan.nl

OPENINGSTIJDEN
ma.- vr. 07.30 – 17.00 uur
Zaterdag/zondags gesloten

GULF TANKSTATION

Hoendiep 94, 9743 APĀ  Groningen
Routebeschrijving

OPENINGSTIJDEN
Ma. t/m vrijdag 6.30 – 21 uur
Zat 8.00 – 20.00 uur
ZondagĀ  9.00 – 20.00 uur

TECTYL HOOGKERK

Kerkstraat 1-1, 9745 CC Groningen
T 050 5566888
Routebeschrijving

OPENINGSTIJDEN
Ma. t/m donderdag 8 – 16 uur

STALLING HOOGKERK

Kerkstraat 1-1, 9745 CC Groningen
T 050 3135318
Routebeschrijving

OPENINGSTIJDEN
Ma. t/m vrijdag
Ophalen/brengen in telefonisch overleg
Zaterdag en zondag gesloten 

DIENSTEN

> Home
> Bedrijf
> Contact
> Tectyl
> Gulf Tankstation
> Stalling

AANHANGWAGENVERHUUR

RESERVEER AANHANGWAGEN

REPARATIES ALLE MERKEN

Anti-roest behandeling

STALLING

Caravan, camper of boot

DOWNLOADS

> Privacystatement